BlogiMatkakohteet

Kuuba

Kuuba
Kuban ranta

Kuuba on kiehtova Karibian helmi, täynnä elämäniloa, luontoelämyksiä, kiihkeää salsaa ja tupruavia sikareita. Mutta parasta ovat ihmiset: välittömiä, iloisia, energisiä, uteliaita. Toteuta toiveesi tutustua Kuubaan ja kuubalaisiin ennen kuin kaikki maassa muuttuu.

Tämä on matka sinulle, joka haluat kävellä, uida, salsata, pyöräillä ja tutustua avoimin silmin kuubalaiseen elämänmenoon. Kohota kuntoasi, lepää, valloita Kuuba mukavassa porukassa! Tämä kiertomatka on tarkoitettu sinulle, joka olet joustava ja sopeudut ryhmään, olet kiinnostunut Kuubasta, ihmisistä, salsasta ja itsesi kehittämisestä, eikä halpa rommi ole matkasi päätarkoitus.

Matkaohjelmamme on mielenkiintoinen ja monipuolinen. Lennämme Helsingistä Amsterdamin kautta Karibialle, ja pääsemme lekottelemaan Varaderon upeille valkoisille hiekkarannoille. Tutustumme rauhassa ryhmään, tasaamme aikaeroa ja nautimme niin kulinaarisista kuin esteettisistäkin elämyksistä: mahdollisuus uida, pyöräillä, shoppailla, golfata ja tietysti opetella salsaa. Varaderossa kaikki ruokailut, juomat ja iltaohjelmat sisältyvät hintaan, rahaa et tarvitse.

Liikunnallisen, rentouttavan ja hemmottelevan lepo-osuuden jälkeen siirrymme omalla pikkubussilla hektiseen Havannaan. Asumme rantakadulla, joten aamulenkki raittiissa ilmassa tai rauhallinen iltakävely meren äärellä sujuvat hyvin. Kuuban sykkivä pääkaupunki valloittaa suomalaisen sielun ja sydämen. Tutustumme romanttisen ränsistyneeseen Vanhaan kaupunkiin kävellen: koloniaalisen arkkitehtuurin ja nähtävyyksien jälkeen seuraamme Hemingwayn jalanjälkiä. Kiertelemme myös bussilla Vallankumousaukiolle ja yliopistolle, tutustumme värikkääseen La Rampa -katuun ja havannalaisten olohuoneeseen, Malecon-rantabulevardiin.

Käymme myös sikaritehtaassa tutustuen sikarien valmistuksen saloihin. Toinen kuubalainen hittituote, rommi, vaatii oman omistautumisensa. Käynti rommimuseossa tarjoaa katsauksen tämän jalojuoman historiaan. Omatoimipäivän aikana voit tutustua Havannaan lisää tai lähteä edulliselle kokopäiväretkelle maaseudulle: tutustumaan Pinar del Rion laaksoon, Kuuban vihreään keitaaseen.

Kiertomatkan huipuksi lennämme Santiago de Cubaan maan itäosassa. Siellä monen ihmisen ihonväri on syvän eebenpuista, ja salsa, timba ja son soivat vielä kiihkeämpinä. Tutustumme kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin opastetulla kierroksella joko suomeksi tai englanniksi. Omatoimiaikaa ostoksille ja tuliaisille on riittävästi, vaikka osallistummekin kuubalaisen musiikin iltaan ja nautimme monin tavoin kaupungin värikkäästä vilskeestä. Lepoa saa hotellin uima-altaalla.

Kuubalainen keittiö on sekoitus kulinaarisia herkkuja: kanaa, possua, kalaa, hummeria – eikä kasvissyöjäkään jää nälkäiseksi. Juomaksi löytyy vahvaa kahvia, tuorepuristettua appelsiinimehua, raikasta olutta ja hyvää viiniä unohtamatta paikallisten rommidrinkkien maistelua. Ostoksia halajava hankkii tietysti tuliaisiksi aitoja käsin käärittyjä sikareita, hienoa rommia, kuubalaista kahvia, kauniita puuveistoksia, edullisia tauluja tai grafiikkaa.

Categories:
Blogi Matkakohteet
You Might Also Like